28 maart 2020

Mijn eerste blog: schetsen en plattegronden.

De schetsen en plattegronden uit mijn archief wil ik beschikbaar stellen op dit blog. Ik hoop u daarmee op weg te kunnen helpen met uw eigen tuinontwerp. Een ander doel is vertellen over wat er zoal komt kijken bij tuinen en in het bijzonder bij het ontwerpen ervan. Misschien herkent u iets in die verhalen. Ook wil ik laten zien dat ontwerpen van tuinen een vak is. Een intensief vak.
Bovenal wil ik mijn enthousiasme en het belang van tuinen voor de (be-)leefbaarheid delen.

Mijn archief bestaat inmiddels uit honderden ontwerpen waarvan er maar een aantal op de site staan. Niets moeilijker dan een tuin goed gefotografeerd krijgen. Waar een huis klaar is en vaak op zijn mooist na oplevering, begint het dan pas bij een tuin. Een tuin heeft tijd nodig om tot de bedoelde sfeer, het eindbeeld te komen. Naast de factor tijd is er ook nog het weer en het licht. Meer is ook niet per se beter. Ik denk dat de plattegronden, schetsen en ideeën herbruikbaar kunnen zijn, misschien wel inspirerend.

Al jaren maak ik tuinen. Dat had ik nooit kunnen bedenken. Door een gebeurtenis en een intuïtieve handeling had ik me plots ingeschreven voor een opleiding groenontwerpen in Frederiksoord. Daarna hield het niet meer op. In plaats van me verder te ontwikkelen in werkomgevingen maakte ik de omslag naar de fysieke omgeving buiten, de wereld van de tuinen, architectuur en design.

Nu meer dan twintig jaar later ben ik elke dag – in opdracht en in mijn vrije tijd – bezig met ontwerpen, groen en ruimtes en het effect ervan op mensen. Inmiddels heb ik honderden tuinontwerpen gemaakt en zijn er honderden bomen geplant.
De wereld groener, gezonder en mooier maken in de hoop mensen een beetje blijer te maken, is mijn drijfveer.

Instagram: https://www.instagram.com/p/B7TgOA4Jstx/

Bekijk het blog overzicht