22 januari 2023

Er zijn nieuwe bomen geplant, terrassen aangelegd en de plantvakken zijn klaar. Laat de planten maar komen. Het gaat er floreren op het  gedempte Zuiderdiep. Ook op nr 141 gaat het bloeien. Letterlijk. In de etalage ontspruiten al de eerste bollen.

Wij zijn er neergestreken. Op het gedempte Zuiderdiep 141 aan het nieuwe Minerva plein. Een dynamische plek in de binnenstad van Groningen. Bij een nieuwe plek hoort ook een nieuwe naam. Jeanne Meijboom blijft, dat kan niet anders, maar we noemen ons nu Jeanne Meijboom makers van stadsnatuur. Dat past beter bij wat we doen.

Ruim twintig jaar geleden begon ik als ontwerper van minimalistische eigenzinnige tuinen rekening houdend met ecologische principes. Die principes hebben zich meer en meer ontwikkeld naar het van maken van stadsnatuur. Stadsnatuur wordt vaak ook natuurinclusief, klimaatadaptief – en of ontwerpen leefbare stad genoemd.

In onze ogen is stadsnatuur klimaatadaptief en natuurinclusief én maakt het de stad leefbaar.

Meewerken aan een leefbare stad is wat we willen. We kunnen terugvallen op  jarenlange ervaring met het maken van sterke ontwerpen van buitenruimtes, uitgebreide kennis van bomen, (inheemse) beplanting en harde materialen. Met onze eigenzinnigheid komen we tot verrassende oplossingen. 

Wij geloven dat door op heel veel plekken natuur te maken er een natuurlijke intense stad ontstaat waarin gezond geleefd kan worden. We maken daarom natuur op stadse plekken. In openbare, gemeenschappelijke en privé tuinen. We revitaliseren ‘vergeten’ plekken en vinden het een uitdaging natuur te maken op functionele terreinen.

Stel dat we allemaal de helft van onze tegels uit de tuin wippen, er planten voor in de plaats zetten, een groen, bruin of blauw dak gaan maken en een boom planten. Hoe zou de stad er dan uit gaan zien?

Nieuwsgierig?
Op de vrijdagmiddag staat de deur open van één tot vijf, voor een praatje, een kennismaking of voor het maken van een afspraak. Mailen of bellen kan natuurlijk ook.

Graag tot ziens.

Jeanne Meijboom & collega’s

Bekijk het blog overzicht